FødevareWatch

Kommentator: Lunde Larsen undgår fiskekniven fra DF

DF fyrer ikke miljø- og fødevareminister trods hans dårlige sag, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

Foto: Ole Steen/Polfoto

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har en dårlig sag om fiskeriets såkaldte kvotekonger, fiskere med meget store fangstkvoter. Men han får ikke et flertal imod sig. Dansk Folkeparti vil ikke fyre ham.

DF forlanger: Ministeren skal lægge sig fladt ned i sag om kvotekonger

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell efter fredagens hastesamråd med ministeren.

"Han har en skidt sag. Det fremgår af papirer til udvalget, at i hvert fald hans ministerium har haft en viden om, at der lå flere forslag om kvotekongerne," siger Hans Engell.

Flere fiskeriordførere beskylder Esben Lunde Larsen for at lyve og fortie oplysninger om, hvordan man stopper kvotekonger, som styrer meget af fiskeriet.

Esben Lunde Larsen afviste ved samrådet, at har løjet for fiskeriordførerne. Løgn er en stærk beskyldning, mener Hans Engell.

"Det ville under normale omstændigheder udløse det røde kort. Det tror jeg nu ikke, det gør. Dansk Folkeparti ønsker ikke en total konfrontation med regeringen," siger Hans Engell.

"Så konklusionen er: Esben Lunde har en rigtig møgsag. Men han redder formentlig livet.

DF samarbejder tæt med Socialdemokratiet. De har ført "kalkunjagt" på flere ministre - ældreminister Thyra Frank (LA), miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) - men nu vil DF's leder, Kristian Thulesen Dahl, forbedre forholdet til trekløverregeringen," mener Hans Engell.

"Jeg tror ikke, at Thulesen Dahl nu vil fremkalde situationer, der kunne udløse et folketingsvalg," siger han.

DF ønsker heller ikke valg med dårlige meningsmålinger og lang tids sygeorlov til partiets EU-parlamentariker Morten Messerschmidt.

"Ingen ved, hvad der står i redegørelsen fra EU's svindelenhed Olav. Det kan være en lille bordbombe eller det helt store brag," siger politisk kommentator Hans Engell.

Minister undskylder mager information om fiskekvoter

Esben Lunde fastholder: Jeg har ikke løjet for Folketinget

Miljøministerium blev orienteret om kvoteindgreb i maj

Mere fra FødevareWatch

Pernod Ricard køber online whiskykæmpe

The Whisky Exchange er onlineforhandler af knap 4000 forskellige skotske whisky-mærker i over 30 lande. Handlen skal give den franske koncern mere viden om markedet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier