FødevareWatch

Salmar skal have ny bestyrelsesformand

Et af verdens største selskabet for opdræt af laks, norske Salmar, skal have fundet en ny mand til stolen for bordenden.

Foto: Salmar/PR

Efter 15 år i bestyrelsen, heraf 11 år som formand, har Bjørn Flatgård besluttet ikke at genopstille til den forestående generalforsamling.

Det fremgår af en meddelelse til den norske fondsbørs.

"Efter mange fantastiske år, hvor selskabet har været gennem en fantastisk udvikling, er det det rigtige tidspunkt at give stafetten videre til nye hænder," siger Bjørn Flatgård i meddelelsen.

Ved årets begyndelse skiftede Salmars også ud på posten som adm. direktør, hvor Leif Inge Nordhammer trak sig efter efter to år i stillingen og i alt 18 år i virksomheden. Hans erstatning blev Trond Williksen, der har mange års erfaring i fiskeindustrien. Han har blandt andet haft flere ledelsesstillinger ved Aker Groups fiskeriafdeling.

Salmar har hovedkontor i Frøya vest for Trondheimsfjorden.

Stenrig norsk familie er de nye ejere af Amanda Seafoods

Norske Salmar får ny direktør

Norske lakseselskaber skuffer trods rekordoverskud

Forsiden lige nu

Brexit-pendulet svinger konstant hos Arla-chef

Afklaring er der ikke kommet mere af, når det kommer til brexit og følgerne af briternes EU-exit, og Arla-chef Peter Giørtz-Carlsen er både bekymret og positiv omkring den uvisse situation, der kan få store følger for 2600 danske ansatte.

Bøfkonge: Mange danske spisesteder vil bukke under

Interview: Chefen for familieselskabet bag kæden A Hereford Beefstouw vurderer, at antallet af danske restauranter er for højt - også i et voksende marked. Han spår samtidig, at vegetar- og veganerbølgen kan presse bøfhusene.

Danske afgiftslettelser flytter ikke på grænsehandel

Det har ikke haft nævneværdig effekt på grænsehandelen, at regeringen efter nytår droppede eller sænkede afgifterne på en lang række fødevarer. Grænsehandlen fortsætter ufortrødent, lyder det fra de tre største grænsebutikker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier