Efterspørgslen overstiger udbuddet.
Det er udviklingen for Danish Crowns UK-grise, hvor produktionen er forbundet med en række krav fra det engelske marked. Krav, der overgår den danske lovgivning.
Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!
Det får Danish Crown Pork til at give 10 kr. mere per UK-gris, for at få flere svineproducenter til at kaste sig over Uk-produktionen.
Det fortæller direktør i Danish Crown Pork, Søren F. Eriksen, i en pressemeddelelse.
"Vi står faktisk i en situation, hvor vi hver eneste uge har kunder til kød fra flere grise, end dem vi i øjeblikket har til rådighed. Den merpris, vi kan hente fra vores kunder, er desværre ikke stor nok til, at vi kan løfte UK-tillægget generelt, så derfor har vi valgt at tage dette skridt i bestræbelserne på at få flere grise," siger han.
Foreløbig er der bevilget en ramme svarende til produktion af 4.000 grise pr. uge i tre år. Tillægget gives efter først til mølle-princippet til både nye producenter af UK-smågrise og producenter, der udvider deres produktion.
"Verdensbilledet ændrer sig hurtigere, end man kan nå ud og malke køerne"
Trumps vrede mod frihandel kan gavne dansk fødevareeksport - for nu
Danish Crowns polske forretning ser mod udlandet efter at have brugt 233 millioner