Danish Crown mangler UK-grise og hæver noteringen

Efterspørgslen på Danish Crowns UK-grise, der udelukkende går til Storbritannien, overstiger antallet af grise. Det får selskabet til at hæve noteringen til gavn for producenterne.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Efterspørgslen overstiger udbuddet.

Det er udviklingen for Danish Crowns UK-grise, hvor produktionen er forbundet med en række krav fra det engelske marked. Krav, der overgår den danske lovgivning.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Det får Danish Crown Pork til at give 10 kr. mere per UK-gris, for at få flere svineproducenter til at kaste sig over Uk-produktionen.

Det fortæller direktør i Danish Crown Pork, Søren F. Eriksen, i en pressemeddelelse.

"Vi står faktisk i en situation, hvor vi hver eneste uge har kunder til kød fra flere grise, end dem vi i øjeblikket har til rådighed. Den merpris, vi kan hente fra vores kunder, er desværre ikke stor nok til, at vi kan løfte UK-tillægget generelt, så derfor har vi valgt at tage dette skridt i bestræbelserne på at få flere grise," siger han.

Foreløbig er der bevilget en ramme svarende til produktion af 4.000 grise pr. uge i tre år. Tillægget gives efter først til mølle-princippet til både nye producenter af UK-smågrise og producenter, der udvider deres produktion.

"Verdensbilledet ændrer sig hurtigere, end man kan nå ud og malke køerne"

Trumps vrede mod frihandel kan gavne dansk fødevareeksport - for nu

Danish Crowns polske forretning ser mod udlandet efter at have brugt 233 millioner

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også