FødevareWatch

Norsk eksport af fisk lurer på rekord - runder 74 mia. kr.

De skandinaviske naboer har været begunstiget af højere priser på fisk og skaldyr i 2016. Trods et fald i eksportvolumen kan landet se frem til en rekord.

Foto: Luis Hidalgo/AP/POLFOTO/arkiv

2016 har været et gyldent år for norske fiskere. Faktisk har ét år aldrig tidligere indbragt norske selskaber så mange indtægter på baggrund af eksport af fisk og skaldyr.

Det skriver finansmediet hegnar.no.

"2016 bliver nok et rekordår for den norske eksport af seafood. Med en normal eksport i december vil eksportværdien passere 90 milliarder kroner (ca. 74,5 mia. danske kr., red.) med god margin. Stadig flere markeder efterspørger seafood fra Norge og fiskeindustrien styrker sin position som en vigtig industri for Norges fremtid," siger kommunikationsdirektør Geir Håvard Hanssen i Norges seafoodråd i en pressemeddelelse.

Det er særligt laks og ørred, der driver eksporten mod nye rekordhøjder.

For selvom der har været en nedgang i volumen, har de to typer fisk opnået historisk høje priser. Eksempelvis har Norge i år til dato eksporteret 890.000 ton laks til en værdi af 55 milliarder norskekroner (ca. 45,6 mia. danske kr.). Det er en volumenedgang på 5,1 pct., mens værdien er øget med 30 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Rekordår: Norske lakseaktier stryger i vejret

Grieg vil producere laks i åbne anlæg til havs

Store norske laks på vej mod nye prisstigninger

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier