FødevareWatch

Vega Salmon rykker til Kolding

Laksevirksomheden Vega Salmon flytter sit hovedkvarter fra Esbjerg til Kolding. Det sker for at komme tættere på produktionen i Tyskland.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Vega Salmon flytter hovedkvarter og 25 medarbejdere fra Esbjerg til Kolding. Flytningen skal give virksomheden bedre rekrutteringsmuligheder ligesom, at der bliver kortere afstand til virksomhedens produktion i Handewitt i Tyskland.

Det skriver Jydskevestkysten.

Michael Budtz Berthelsen, der er adm. direktør i Vega Salmon, uddyber flytningen overfor avisen.

"Vi skal opbygge en ny kultur, hvor vi skal skabe en version 2.0 af Vega Salmon, og det er nogle gange nemmere, hvis man starter fra nul. Det gælder også i forhold til de fysiske rammer," siger han.

Kapitalfonden Maj Invest overtog virksomheden i starten af året og lukkede Esbjerg-delen i maj.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Rekordregnskab

I det regnskab, der blev afsluttet 30. juni 2015, rundede Vega Salmon en milepæl af de større.

For første gang i virksomhedens historie var omsætningen én mia. kr., og de i alt 1,017 mia. kr. er sikret gennem en salgsvækst på 47 pct. i det forgangne år. I det forrige 2013/2014-regnskab udgjorde salgsvæksten 30 pct.

"Det er et regnskab, som med al tydelighed viser den fremgang, Vega Salmon har været igennem i de seneste år, og på toplinjen vokser vores omsætning til lige over én mia. kr.," sagde finansdirektør Morten Vedel Kruse til FødevareWatch og fortsatte:

"Vega Salmon har formået at tiltrække de rigtige kunder i forhold til at indfri de vækstambitioner, som der ligger fra aktionærernes side. Det er blandt andet sket gennem arbejdet med en stor amerikansk kunde, som vi nu har haft i godt et års tid."

Regnskabet for 2015/16 forventes offentliggjort inden udgangen af november.

Dansk lakseselskab når milliard-milepæl

Stifterne forlader lakseselskab med milliardsalg

Tidligere Bisca-direktør i spidsen for lakseselskab

 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier