FødevareWatch

Medie: Direktør stod bag omstridt MRSA-sletning

Ifølge TV2 var en direktør i Fødevarestyrelsen, som slettede centrale dele af den anbefaling om MRSA-smitte, som senere blev sendt til Folketinget.

Foto: Peter Klint/Polfoto/Arkiv

TV2 skriver torsdag formiddag, at det var Fødevarestyrelsens veterinærdirektør, Per Henriksen, der slettede den omstridte anbefaling om MRSA-bakterier.

Af en række mails og dokumenter, som TV2 er kommet i besiddelse af, fremgår det, at Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) senere videregav de rettede informationer til Folketinget. Folketinget blev dermed aldrig orienteret om DTU-eksperternes anbefaling om de resistente bakterier.

Ifølge TV2 slettede direktøren blandt andet følgende passus i udkastet til rapporten:

"Det er DTU’s vurdering, at der bør bruges en top down approach med fokus på avlsbesætninger for at minimere og begrænse spredning af MRSA så meget som muligt."

Håndteringen af sagen om den resistente MRSA-bakterie har i de seneste uger udløst et slagsmål mellem Fødevarestyrelsen og Danmarks Tekniske Universitet (DTU) Fødevareinstituttet.

DTU-forskere mener ikke, at deres råd til myndigheder og politikere er blevet gengivet retvisende, men på den anden side mener man i Fødevarestyrelsen, at DTU indvilgede i at foretage nogle prioriteringer i anbefalingerne til politikerne. Senere har disse prioriteringer fået kritik af DTUs egne forskere.

Det er endnu ikke lykkedes TV2 at indhente en kommentar fra Per Henriksen.

Fødevarestyrelsen: DTU bærer medansvar i MRSA-sag

DTU kritiserer Fødevarestyrelsens redegørelse om MRSA

S vil have læger med i kampen mod MRSA

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier