FødevareWatch

Danish Crown får grønt lys til at overtage svinetransportør

EU-Kommissionen har sagt god for, at Danish Crown kan overtage den resterende del af handels- og transportselskabet SPF-Danmark, som slagterikoncernen ikke allerede ejer. Dermed kan man begynde forhandlinger med en konkurrent om overtagelsen.

Foto: Colourbox

Danish Crown kan snart være på vej til at overtage samtlige aktier i handels- og transportselskabet SPF-Danmark, da EU-Kommisionen ikke ser noget problem i, at slagterikoncernen får fuldt ejerskab over den danske svinetransportør.

Det skriver Global Meat News.

Kommissionen annoncerede i sidste uge, at man ikke har nogen indvendinger mod en fusion af de to selskaber i forhold til bekymringer om konkurrenceforvridning.

SPF-Danmark er efter eget udsagn verdens største svinetransportør og står for transporten af slagtesvin fra landmænd til både Danish Crown og Tican. Danish Crown sidder allerede på 90 pct. af aktierne i selskabet, mens Tican, der, som det vil være de fleste bekendt, er blevet overtaget af tyske Tönnies, ejer de resterende 10 pct.

Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt

Nu kan Danish Crown dog indlede forhandlinger med Tican om at købe konkurrentens andel.

”Vi er på vej til at starte forhandlinger (med Tican, red.) for at se, om vi kan nå til enighed om et opkøb af de resterende aktier i SPF. Så vi håber at have noget at fortælle markedet inden for to til tre uger,” siger Danish Crowns pressechef Jens Hansen til Global Meat News.

SPF-Danmark har også avlsaktiviteter på svineområdet, men de bliver fra og med august i år udskilt i selskabet DanAvl, der fremover vil være ejet af Landbrug & Fødevarer, Danbred International og Danish Agro.

Nyt selskab skal fordoble salg af danske svinegener

Rekordeksport af levende grise truer danske slagterier

Derfor blev landbrugets organisationer sprængt

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Aldi dropper kontrakt med Deliveroo

Den tyske discountkæde har i kølvandet på ny branchedata, hvor kunderne er vendt tilbage til gamle indkøbsvaner, valgt at stoppe leveringsaftale med Deliveroo.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier