Det er ikke en hemmelighed, at Kina løbende slås med store fødevareskandaler, der slår benene væk under troværdigheden til kinesisk fødevareproduktion. Nu ser det ud til at få en meget konkret konsekvens.
Flere og flere unge kinesere kaster sig nemlig ud i at dyrke deres egne økologiske fødevarer. Det sker på økologiske andelslandbrug. Det skriver Information.
34-årige Shi Yan er ifølge avisen en pioner inden for økologi i Kina. I 2008 åbnede hun sit første landbrug, og det skete under stor mediebevågenhed, da ikke mindre end 120 internationale og lokale medier skrev om åbningen.
Siden da er antallet af sådanne landbrug steget til 500.
Landbrugene drives efter andelsprincippet, og eksempelvis råder Shi Yans sammen med 24 andre unge mænd og kvinder over 19 hektar, 50 svin og 3.900 høns. De leverer fødevarer til sig selv og 600 familier i Beijing.
Familierne kan for 1.200 kr. om måneden få dækket deres behov for grøntsager, kød og æg.
Økologi udgør dog stadig under en procent af den samlede fødevareproduktion i landet med dets produktion på 9,2 mio. tons om året.
Alibaba investerer stort i onlinesalg af fødevarer
Arla buldrer af sted på de digitale handelsplatforme i Kina
Nestlé jager vækst i kinesisk e-handel