Danskere elsker kød, og danskere er blevet mere sundhedsbevidste.
Det er to af de skudsmål, som ofte går igen, når der bliver talt om danskernes madvaner.
Prøv FødevareWatchs nyhedsbrev gratis to gange dagligt
De to parametre har haft direkte og indirekte indflydelse på, at Danish Crown-datterselskabet Friland i den kommende tid ændrer kvalitetskravene, der skal opfyldes for at opnå tillæg for frilandsgrise og kvalitetstillægget ved de økologiske grise.
Kravet til kødprocent hæves fra 56,0 til 56,5 pr. 1. oktober. Stigningen, der skyldes udviklingen i markedet, vil ikke blive den sidste ifølge Frilands direktør Henrik Biilmann.
"Forbrugerne efterspørger mindre fede produkter. Det vil de blive ved med, og derfor vil vi se flere stigninger i kravet til kødprocenten
fremover," siger Henrik Biilmann i en pressemeddelelse.
For at gøre kvalitetskravene til grisene lettere, bliver en kødprocent på minimum 59,0 i midterstykket fjernet pr. 1. oktober, mens kravet om, at kamspæk skal være mindst 8 mm tykt og højst 21 mm tykt udgår med øjeblikkelig virkning.
|
Nu |
Pr. 1. oktober 2016 |
Kødprocent |
Minimum 56,0 % |
Minimum 56,5 % |
Kødprocent i midterstykke |
Minimum 59,0 % |
Kvalitetskrav fjernes |
8-21 mm kamspækmål |
Kvalitetskrav fjernes |
Kvalitetskrav fjernes |
Friland klar med stor charmekampagne
Friland leder efter 'mærkede' landmænd
Friland satser på glade køer med nyt koncept