FødevareWatch

Professor kritiserer grøn tillægspakke – får ingen betydning for miljøet

Miljøprofessor Stiig Markager mener ikke, at den konservative tillægspakken til landbrugspakken vil være tilstrækkelig til at kompensere for merudledningen af kvælstof.

Foto: Lasse Kofod/Polfoto/Arkiv

De Konservatives forslag til en grøn tillægspakke til landbrugspakken vil ikke få nogen nævneværdig betydning for miljøet.

Det siger miljøprofessor Stiig Markager til Politiken.

Det svarer til at køre 70 km/t. i en zone, hvor man må køre 50 km/t., og så sænke farten til 68"

Stiig Markager, miljøprofessor, Aarhus Universitet
Regeringens fødevare- og landbrugspakke fjerner en række miljøkrav til landmændene og vil i de første tre år føre til, at der bliver udledt mere kvælstof, end der gør i dag.

Derfor vil Konservative indføre en tillægspakke, der skal kompensere for merudledningen og reducere den med godt 600 tons i 2017 og 2018. Men forslaget er kun en dråbe i havet, siger Stiig Markager fra Aarhus Universitet.

"Det er et meget lille skridt i den rigtige retning. Det svarer til at køre 70 km/t. i en zone, hvor man må køre 50 km/t., og så sænke farten til 68. Det er selvfølgelig bedre end 70, men man er langt fra mål,” siger han til avisen.

For at reducere udledningen af kvælstof foreslår Konservative blandt andet, at landmænd skal kompenseres med 700 kr. pr. hektar efterafgrøder, de planter.

Minister vil slække på miljøkrav for mindre virksomheder

Forskere følte sig presset af embedsmænd i kvælstofsagen

Esben Lunde Larsen afviser tillægspakke til miljøet

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier