FødevareWatch

Esben Lunde vil udvikle robuste øko-bedrifter for 20 mio kr

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har afsat 20 mio. kr. til et projekt, der skal udvikle "økonomisk robuste økologiske landbrug med mindst mulig miljøbelastning."

Foto: DAUGAARD JENS HENRIK/POLFOTO/arkiv

Gennem Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen sat et nyt projekt i søen.

Projektet hedder pECOSYSTEM og er støttet med 8,9 mio. mio., og programmet skal "være med til at udvikle økonomisk robuste økologiske bedrifter med mindst mulig miljøbelastning," som det hedder i pressemeddelelsen.

"I de seneste år har vi set en markant fremgang i salget af økologiske produkter, og omsætningen udgør nu cirka otte procent af det samlede fødevaresalg. Danmark er dermed førende i verden. Det er en styrke, som skal videreudvikles, og med den stigende efterspørgsel følger behovet for at udvide råvaregrundlaget. Støtten går til nye innovative projekter, som kan være med til at drive udviklingen af økologiske produktionsformer," udtaler Esben Lunde Larsen.

Der er i alt 20 mio. kroner i puljen til forsknings-, udviklings- og demonstrationsprojekter, og der åbnes for ansøgning i dag. Projekterne må være op til 4 år, og der gives op til 10 mio. kr. i tilskud til et projekt.

I Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer vækker udmeldingen fra ministeren glæde.

"Det er rigtig dejligt, at der kommer penge til udvikling af dansk økologi. Det går jo rigtig godt for økologien i dag. Men hvis Danmark skal blive ved med at være foregangsland på økologi, er vi nødt til at tænke langsigtet. Det betyder, at vi skal udvikle os og blive endnu bedre end vi er i dag og her er en fortløbende forsknings og udviklingsindsats alt afgørende," siger Hans Erik Jørgensen formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer i en udsendt meddelelse.

Minister blander sig i mærkeballade

Kamphaner i strid om dyrevelfærd kæmper også for egne dagsordener

Sådan byder branchen ny minister velkommen

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier