FødevareWatch

Tv-program satte Bæredygtigt Landbrug på plads

Det går ikke at overdrive med tallene. Det er den lærestreg, formanden for lobbyorganisationen Bæredygtigt Landbrug har fået, efter DR-programmet Detektor har undersøgt sandheden bag formandens udtalelser.

Det er ikke helt korrekt, når formanden for Bæredygtigt Landbrug, Flemming Fuglede Jørgensen, siger til Politiken, at landbruget står for 25 pct. af den samlede danske eksport.

DR's faktatjeksprogram Detektor har undersøgt påstandens validitet og fundet frem til, at det faktisk ikke helt er sådan, virkeligheden ser ud.

Dr.dk skriver:

"DR's Detektor har faktatjekket påstanden, og tallet dækker i virkeligheden over hele den danske fødevareklynge, hvor eksport fra en lang række andre brancher også indgår – eksempelvis slikproducenter, fiskeri og bryggerier."

Flemming Fuglede Jørgensen erkendte i programmet, at det ikke var landbruget, som alene stod for de 25 pct.

Miljø- og Fødevareministeriet definerer 'fødevareklyngen' som en gruppe erhverv inden for landbrug, fiskeri og fødevareproduktion.

"Vi har overhovedet ikke lavet nogen studehandel"

Eva Kjer afviser studehandel: Har ladet sig inspirere

Indgik ministeren forlig af frygt for retssag?

 

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier