FødevareWatch

Organisation: Fødevarestyrelsen nedprioriterer svins velfærd

Dyrenes Beskyttelse har set flere tilfælde, hvor Fødevarestyrelsen nøler med at få implementeret tiltag, som skal forbedre grisenes velfærd.

Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO/ARKIV

Fødevarestyrelsen nøler med at forbedre grises velfærd, mener Dyrenes Beskyttelse, som har set flere eksempler på, at styrelsen ikke får implementeret tiltag eller slet ikke håndhæver lovkrav på dyrevelfærdsområdet.

Det skriver altinget.dk.

Birgitte Damm, chefkonsulent i Dyrenes Beskyttelse, giver to eksempler på sager, hvor implementeringen har haltet efter i Fødevarestyrelsen. Det ene er i forbindelse med grænseværdier for sodødelighed, som blev besluttet tilbage i 2008, og det andet er plan for screening af mavesår hos søerne. Det er styrelsen, som er ansvarlig for at udvikle en screeningsmetode, men to år efter deadline har Fødevarestyrelsen stadig ikke udviklet en metode.

“Otte år er så lang tid, at det siger sig selv, at det her er noget, der er blevet syltet. Det er jo ikke en måneraket, der skal opfindes, og vi må ryste på hovedet af, at vi stadig ikke har de grænseværdier otte år efter, det blev aftalt,” siger Birgitte Damm til Altinget.

Screeningerne mod mavesår skulle sikre et løbende indblik i søernes tilstand, fortæller Birgitte Damm, og det er derfor megetproblematisk, at også denne indsats bliver overset.

Glade kyllinger klukker hult på bundlinjen hos Løgismose

Coop sender dyrevelfærdsmærke til debat

Friland satser på glade køer med nyt koncept

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier