FødevareWatch

Kriseramte landmænd topper konkursliste

Det er generelt færre konkurser i det danske erhvervsliv. Det gælder dog ikke i landbruget, der har set en voldsom stigning og nu er den branche, hvor flest må dreje nøglen om.

Mens antallet af konkurser falder generelt, er landbruget fortsat hårdt plaget af dårlig økonomi.

Børsen skriver tirsdag, at antallet af konkurser i landbruget er steget med 143 pct. i november i forhold til samme måned sidste år. Til sammenligning er det samlede antal af konkurser faldet med 19 pct.

Stigningen i landbrugskonkurser betyder samtidig, at det nu er den branche, hvor flest virksomhedsejere må dreje nøglen om, skriver avisen på grund af en opgørelse fra Bisnode, der leverer kredit- og forretningsinformation.

Omvendt ser det mere positivt ud for engros- og detailbranchen, hvor antallet af konkurser er faldet med 27 pct. i forhold til november sidste år.

Det samlede antal konkurser i år ligger foreløbig på 3630. Det er lidt lavere end sidste år, hvor tallet var oppe på 3668, skriver Børsen.

Da prisboblen sprang, var braget højest i Nordjylland

Kriseramt landbrug er en succes hos AP Pension

Nødlidende landmænd får lov at køre videre

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier