FødevareWatch

Mejeri dropper 443 mælkebønder

Der er oprør blandt de belgiske mælkebønder efter, at andelsmejeriet FrieslandCampina har annonceret, at de fremover ikke vil aftage landmændenes mælk.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

Det hollandske andelsmejeri FrieslandCampina overdrager halvdelen af sin mælkeproduktion i Belgien til konkurrenten andelsselskabet Milcobel.

Det skriver Landbrugsavisen.

Det betyder, at 443 belgiske mælkebønder fremover ikke skal levere mælk til den hollandske mejerigigant, som er en af Arlas største konkurrenter på verdensmarkederne.

Forklaringen på bruddet er, at FrieslandCampina har for meget mælk i forhold til efterspørgslen i Belgien.

"FrieslandCampina Belgien har gjort alt, hvad vi kunne for at sikre kontinuiteten for mælkeproducenterne. Vi har i Milcobel nu fundet en passende partner at overdrage mælkeproduktionen til," udtaler chefen for FrieslandCampina i Belgien, Katrien Bousson.

Landbrugsavisen skriver, at de 443 landmænd ifølge flere medier ikke var andelshavere i mejeriet, men holder på at de har visse rettigheder, som skal overholdes. Mælkebønderne er blandt andet vrede, fordi Micobel ifølge mælksitet milkprices.nl har betalt en lavere mælkepris det seneste år end FrieslandCampina.

Hvor Milcobels gennemsnitspris har ligget på 28,91 euro pr. 100 kg. standardmælk, har FrieslandCampinas gennemsnitspris været på 30,84 euro pr. 100 kg.

Flere hollandske landboorganisationer har varslet om protester.

Kriseramte mælkebønder får endnu et knæk

Hollandsk Arla-konkurrent hæver indtjeningen markant

Arla har milliardunderskud i Storbritannien

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier