DC-chef tror på høj dansk kødpris

Afgående Danish Crown-direktør, Kjeld Johannesen, ser et muligt løft i svinenoteringen frem mod udgangen af 2016. Han mener, at man kan komme i en situation, hvor den danske notering bliver bedre end den tyske.
Foto: Mikkel Berg Pedersen
Foto: Mikkel Berg Pedersen

Med god adgang til billigere arbejdskraft har en stribe af de store tyske slagterier og koncerner gode muligheder for at holde de omkostninger nede, som Danish Crown bokser med i Danmark.

Men ifølge avisen Effektivt Landbrug ser afgående Danish Crown-direktør, Kjeld Johannesen gode muligheder for, at leverandørerne til de danske slagterier i slutningen af 2016 kan få mere for svinekødet, end de tyske leverandører kan.

"Mine forventninger til 2016 er, at vi i Danmark vil have mulighed for at afregne højere end selskaberne i Tyskland. Vores analyse af markedet er, at tyskerne har svært ved at håndtere situationen, efter at Ruslands-krisen indtraf. Det betyder, at vi har adgang til flere højprismarkeder end tyskerne," sagde Kjeld Johannesen på den årlige kongres for svineproducenter i Herning.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

Ifølge Danish Crowns prognoser, der peger ind i det tredje kvartal af 2016 kan svinenoteringen nærme sig 10 kr. per kilo.

Stadig udsigt til krise

Direktørens udmelding står lidt i kontrast til de data, der tidligere på ugen kom fra EU-Kommissionen og det amerikanske landbrugsministerium, USDA.

Her hedder det, at der i 2016 vil vælte enorme mængder af svinekød ud i markedet, og det vil fortsætte med at presse priserne ned i et niveau, der efterlader de fleste danske svineproducenter med blodrøde tal på bundlinjen.

"Med de udsigter, der er til produktionens størrelse, venter vi, at svinekødspriserne i 2016 vil blive fastholdt på et niveau, som er omkring 50 øre lavere (pr. kilo, red.) end landmændenes gennemsnitlige produktionsomkostninger," sagde Karsten Flemin, markedsanalytiker ved Landbrug & Fødevarer, tirsdag til Finans.dk.

"Lille Kjeld" blev en af de største

Kampagne skal redde halv million grise

Håbet knust: Landbrugskrisen fortsætter i 2016

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåFoto: Pr

Danforel kæmper sig ud af barsk periode

For abonnenter