FødevareWatch

Rusland siger god for dansk fiskeindustri

Importforbuddet har lukket døren til det russiske fødevaremarked og dermed danske fødevareproducenter, men ikke til de danske virksomheder som producerer udstyr til fiskeindustrien.

Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/Polfoto

Det russiske importforbud kan vise sig at gavne danske producenter af udstyr til fiskeindustrien.

Forbuddet betyder nemlig, at Rusland har lavet en strategi for at blive selvforsynende. Skal den plan realiseres, skal der indkøbes noget udstyr. Derfor investerer den russiske stat nu massivt i produktionsmaskiner, og det kan åbne op for et ellers fastfrosset marked, skriver Børsen.

”Du kan trække en direkte parallel mellem den politiske situation i Rusland og den øgede eksport af landsbrugsmaskiner til landet. Og derfor optimismen,” siger direktøren i fiskerivirksomheden Dansk Agroindustri, Allan Pedersen, til avisen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder i 30 dage - HER!

En ny undersøgelse, foretaget af Eksportforeningen, viser, at dobbelt så mange af de virksomheder, der leverer udstyr til fiskeindustrien, forventer at eksportere til Rusland inden for to år. Det vides ikke dog ikke, hvor stor en fortjeneste, der kan blive tale om, men i branchen er der bred enighed om, at det kan dreje sig om et trecifret millionbeløb, vurderer udviklingschef i Eksportforeningen Halldor Halldorsson.

Russere lokker danske landmænd

Danske Bank: Ruslands mur smadrer ikke dansk fødevareeksport

Rusland brænder ost og svin fra EU

Rusland har ødelagt 650 ton fødevarer på en måned

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier