Medie: Nykredit straffer de svageste landbrugskunder

Nykredit straffer de svageste landmænd med højere bidragssatser, skriver Berlingske Business.
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV
Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

Er du som landmand presset, så gør Nykredit det i hvert fald ikke lettere for dig, skriver Berlingske Business. Ifølge avisen hæver Nykredit nemlig bidragssatsen for de i forvejen pressede landmænd.

"Vi må gerne lave en differentering, der gør, at en kunde betaler for den vare, som et produkt koster at have. Prisen for kapital er forskellig, hvis det er en kunde med lav belåningsgrad i forhold til en høj. Derfor kan prisen til den enkelte kunde også være forskellig," siger Poul Erik Jørgensen, kreditdirektør i Nykredit, til avisen.

Realkreditinstitutterne må ikke differentiere bidragssatsen til privatpersoner, men der gælder anderledes regler, når det handler om landmænd og virksomheder. Derfor er der altså ikke noget ulovligt ved den praksis, som Nykredit lægger for dagen.

Generelt er Nykredit dog ikke det realkreditinstitut, der presser landmændende mest.

Helt konkret betaler Realkredit Danmarks landbrugskunder i Sønderjylland en gennemsnitlig bidragssats på 1,25 pct., mens de nøjes med 0,83 pct. i Nykredit. Nordea Kredit og DLR Kredit ligger midt imellem med bidragssatser på hhv. 0,95 og 0,97 pct., har FødevareWatch tidligere kunnet fortælle.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også