FødevareWatch

Medie: Nykredit straffer de svageste landbrugskunder

Nykredit straffer de svageste landmænd med højere bidragssatser, skriver Berlingske Business.

Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau/ARKIV

Er du som landmand presset, så gør Nykredit det i hvert fald ikke lettere for dig, skriver Berlingske Business. Ifølge avisen hæver Nykredit nemlig bidragssatsen for de i forvejen pressede landmænd.

"Vi må gerne lave en differentering, der gør, at en kunde betaler for den vare, som et produkt koster at have. Prisen for kapital er forskellig, hvis det er en kunde med lav belåningsgrad i forhold til en høj. Derfor kan prisen til den enkelte kunde også være forskellig," siger Poul Erik Jørgensen, kreditdirektør i Nykredit, til avisen.

Realkreditinstitutterne må ikke differentiere bidragssatsen til privatpersoner, men der gælder anderledes regler, når det handler om landmænd og virksomheder. Derfor er der altså ikke noget ulovligt ved den praksis, som Nykredit lægger for dagen.

Generelt er Nykredit dog ikke det realkreditinstitut, der presser landmændende mest.

Helt konkret betaler Realkredit Danmarks landbrugskunder i Sønderjylland en gennemsnitlig bidragssats på 1,25 pct., mens de nøjes med 0,83 pct. i Nykredit. Nordea Kredit og DLR Kredit ligger midt imellem med bidragssatser på hhv. 0,95 og 0,97 pct., har FødevareWatch tidligere kunnet fortælle.

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier