De danske forbrugere spiser flere friske fisk end tidligere.
Nye tal fra Fiskebranchen viser, at detailhandlen øgede salget af fersk fisk med 73 mio. kr. i 2014 i forhold til året før, hvilket svarer til en stigning på 49 ton.
Det skriver Dansk Handelsblad.
Ifølge Lone Marie Eriksen, projektkoordinator i Fiskebranchen, skyldes den voksende appetit på friske fisk, at mange danskere først træffer beslutning om aftensmaden, når handler ind om eftermiddagen.
"På det tidspunkt er det svært at nå at tø frossen fisk op. Derfor vælger danskerne i stigende grad at købe fersk fisk, som kan tilberedes på kort tid," siger hun til mediet.
Den totale omsætning af fisk i Danmark beløb sig til 4,1 mia. kroner i 2014, mens omsætningen målt i volumen var på 51.000 ton.
Fisk lugter igen af penge i Skagen
Irma.dk satser nu på økofisk
Vi bider på, når fiskebranchen kaster snøren ud