FødevareWatch

Danskerne køber mere fersk fisk

Detailhandlen har øget sit salg af fersk fisk med 73 mio. kr. i 2014, viser nye tal fra Fiskebranchen.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/Arkiv

De danske forbrugere spiser flere friske fisk end tidligere.

Nye tal fra Fiskebranchen viser, at detailhandlen øgede salget af fersk fisk med 73 mio. kr. i 2014 i forhold til året før, hvilket svarer til en stigning på 49 ton.

Det skriver Dansk Handelsblad.

Ifølge Lone Marie Eriksen, projektkoordinator i Fiskebranchen, skyldes den voksende appetit på friske fisk, at mange danskere først træffer beslutning om aftensmaden, når handler ind om eftermiddagen.

"På det tidspunkt er det svært at nå at tø frossen fisk op. Derfor vælger danskerne i stigende grad at købe fersk fisk, som kan tilberedes på kort tid," siger hun til mediet.

Den totale omsætning af fisk i Danmark beløb sig til 4,1 mia. kroner i 2014, mens omsætningen målt i volumen var på 51.000 ton.

Fisk lugter igen af penge i Skagen

Irma.dk satser nu på økofisk

Vi bider på, når fiskebranchen kaster snøren ud

Mere fra FødevareWatch

Daloon-direktør stopper

Peder Andersen skal ikke længere stå i spidsen for den kapitalfondsejede forårsrulleproducent fra Nyborg. Efter fem og et halvt år på posten har han selv været med til at finde sin afløser.

Grød drager på vækstjagt med nyt forretningsben

Ti år efter åbningen af den første Grød-restaurant i Sydhavnen i København vil stifter Lasse Skjønning Andersen nu fylde mere i detailhandlen: "Vi tror, at vi har brandet og produkterne, der kan sikre os, at vi bliver en stor spiller".

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier