Traditionsrig dansk virksomhed på nye hænder

To familieejede fiskevirksomheder slår hovederne sammen til ét. En drøm, der går i opfyldelse, lyder det fra direktøren.
Foto: Thomas Larsen/POLFOTO/arkiv
Foto: Thomas Larsen/POLFOTO/arkiv
AF JESPER BRUUN

Tenax Sild og Lykkeberg har besluttet at slå sig sammen i et selskab. Fremover hedder selskabet Tenax Sild. Det oplyser de to selskaber i en samlet pressemeddelelse.

Michael Pedersen, direktør for Tenax Sild, bliver også styrmand i det nye selskab. Han glæder sig.

"For mit vedkommende er det en mangeårig drøm, at de her to virksomheder kunne gøre noget godt sammen. Lykkebergs produkter er supergode, og nogle vi gerne ser i vores produktportefølje. Og så har begge virksomheder meget de samme værdisæt omkring sildefremstilling med hensyn til både kvalitet, personalehåndtering og respekt for leverandører og kæder," siger han.

Fremover bliver Tenax Sild en af Danmarks største virksomheder inden for sildeforædling. En nødvendighed, for at kunne matche detailhandlens og foodservice-sektorens krav om kvalitet, innovation og leveringssikkerhed, hedder det i pressemeddelelsen.

Gammeldags modnede sild skal styrkes

Lykkeberg, som er grundlagt helt tilbage i 1899, er i dag markedsleder inden for gammeldags modnede sild. Den styrke tager virksomheden med sig over i Tenax Sild, grundlagt 1987, hvor det her bliver et fokusområde, som søges styrket i de kommende år.

Hidtidig ejer af Lykkeberg, Susanne Folmer, fortsætter en periode som konsulent.

"Susanne vil være en del af os i en overdragelsesfase, hvor vi har brug for hendes erfaring og viden. Meget af processen, der kommer til at foregå fremadrettet, vil være vidensdeling, og her har Susanne været talerør og ambassadør for hele sildebranchen," siger Michael Pedersen.

Susanne Folmer udtaler i pressemeddelelsen, at hun er fortrøstningsfuld med fusionen.

"For mig har det været vigtigt at sikre og udbygge Lykkebergs position på det danske marked for kvalitetssild. Med den nye konstellation er jeg sikker på, at vore kunder og alle sildeelskere fortsat vil kunne få de gode sild, Lykkeberg er kendt for," udtaler hun.

Finans Live har torsdag morgen forgæves forsøgt at komme i kontakt med hende for at få et interview.

Fusionen sker samtidig med en kapitaludvidelse i Tenax Sild, hvor to nye figurer træder ind i ejerkredsen. Det drejer sig om henholdsvis Marianne Okkels Skov, økonomiansvarlig i Tenax Sild, samt Morten Rahbek, bestyrelsesformand.

Amanda øger markedsandele i faldende fiskemarked

Fiskeselskaber indgår eksportsamarbejde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også