FødevareWatch

Minister vil øge straf for at pløje naturen op

Hvis en landmand i dag pløjer beskyttet natur op på sin jord, kan han tildeles en bøde på 2.000-8000 kr. Miljøministeren vil nu hæve beløbet til mindst 20.000 kr.

Foto: Agrana/ PR

Når en landmand i dag pløjer beskyttet natur op på sin jord, kan han straffes med bøde i størrelsesordenen 2.000-8.000 kr.

Miljøminister Kisten Brosbøl (S) kræver imidlertid i et nyt lovforslag, at den handling  skal kunne straffes med et vejledende bødeniveau på mindst 20.000 kr. Det skriver Politiken.

”Det er helt urimeligt, at den straf, man får i dag, er så lav. Man må gå ud fra, at en landmand mærmest ikke vil kunne mærke det, hvis man får en bøde på 2.000 kr. Jeg synes, det skal være noget, man kan mærke, hvis man forbryder sig mod vores fælles natur,” siger ministeren til avisen.

Det er de såkaldte §3-områder – områder, som er registrerede og beskyttede som særlig værdifulde naturområder Kirsten Brosbøl er ude at forsvare. Forslaget er en del af regeringens Naturplan Danmark, der lanceres senere i oktober.

Ifølge Politiken findes der mere end 300.000 af dem i Danmark.

Økonomisk uvejr rammer landbruget

Økologer til kamp mod "nedfaldsgift"

Mere fra FødevareWatch

Stor uenighed om omfanget af sexismesager i restaurationsverdenen

Flere restauranter er begyndt at få øjnene op for sexisme- og chikaneproblemer, men der er grundet få indberettede sager uenighed om, hvor stort problemet i virkeligheden er. ”Bare fordi, der ikke kører nogle sager, betyder det ikke, at der ikke er et problem,” siger talsperson fra 3F.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier