FødevareWatch

Miljøminister anklaget for løgn

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S)har leveret en række usandheder til Folketingets Europaudvalg. Sådan lyder i hvert fald anklagen fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: JP

Landbrug & Fødevarer beskylder Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) for at spille dobbeltspil og for at komme med usandheder i Folketingets Europaudvalg. Det skriver Børsen.

Omdrejningspunktet er sagen om EU's regulering af landbrugets luftforurening, som er en sag, der potentielt kan komme til at koste landbrugserhvervet mange penge og arbejdspladser. På et møde i Europaudvalget lovede Kirsten Brosbøl angiveligt, at hun vil tage forbehold for et EU-forslag omhandlende reducering af ammoniakudledning, et forslag der ifølge Landbrug & Fødevarer kan koste landbruget 7,5 mia. kr. og op imod 11.000 arbejdspladser.

På et møde i EU skal miljøministeren efterfølgende have undladt at komme med samme forbehold overfor EU-kollegerne, og det har fået sindene i kog i Landbrug & Fødevarer og DFs Morten Messerschmidt mener, at ministeren bør overveje sit virke.

"Man kan ikke have en minister, der lyver over for Folketinget og udstikker garantier, som hun så ikke lever op til. Hvis Kirsten Brosbøl er i tvivl om det, så kan hun jo spørge sin kollega Morten Bødskov, siger Morten Messerschmidt til Børsen.

Danske særkrav sender arbejdspladser ud af landet

Analyse: Alle vil have ret om Bilka og hypermarkeder

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier