FødevareWatch

Landbrugsselskab frifundet for million-konfiskation

Landbrugsselskabet Viderupgaard A/S, som delvist ejes af politiker, slipper for konfiskation af millioner.

Foto: Colourbox

Landbrugsselskabet Viderupgaard A/S er onsdag blevet frifundet for anklagemyndighedens påstand om konfiskation af knap fire millioner kroner. Det skriver Nordjyske.dk.

Selskabet er dog ved Retten i Aalborg idømt en bøde på 200.000 kroner i en sag, hvor selskabet har været anklaget for at have for mange dyr på en gård.

Anklagemyndigheden havde lagt sagen noget større op og krævede en bøde på knap en million kroner for overtrædelse af husdyrsbrugsloven.

Politikeren Tina French Nielsen, som er leder af Venstres gruppe i byrådet i Aalborg, ejer en del af virksomheden. Hun har desuden siddet i selskabets bestyrelse.

Ikke personligt anklaget

Af den grund har sagen haft en vis offentlig interesse, men allerede i august 2013, da anklagemyndigheden rejste tiltale i sagen, stod det klart, at politikeren ikke var personligt under anklage.

De knap fire millioner kroner, som anklagemyndigheden forlangte konfiskeret i sagen, skulle stamme fra fortjenesten på det ulovlige hold af husdyr.

Mere fra FødevareWatch

Mikkeller løser direktørfarvel internt

Tidligere på ugen kom det frem, at den hidtidige adm. direktør for mikrobryggeriet Mikkeller, Kenneth Madsen, er blevet fyret. Han bliver dog ikke erstattet af en ny, lyder det nu fra bryggeriet.

Læs også

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier