FødevareWatch

Mild vinter gavner landbrug og biavl

Den ualmindeligt milde vinter i år gavner både dansk landbrug og biavl.

Foto: Colourbox

Den danske vinter 2013/2014 har budt på ualmindeligt mildt vejr, og det er kærkomment for både det danske landbrug og den danske biavl.

I fire af de seneste fem år har bornholmske landmænd været nødt til at genså deres marker, efter vintersneen var forsvundet, da de hårde vintre har ødelagt store dele af vintersæden – og det har kostet landmændene store summer.  Men i år ser det ifølge DR ikke ud til, at en eneste bornholmsk mark skal sås om.

Og den milde vinter kommer også danske biavlere til gode. Sidste vinter døde mere end hver femte bi pga. frostvejret, siger Flemming Vejsnæs fra Dansk Biavlerforening, hvis medlemmer tæller mere end 80 pct. af Danmarks biavlere, til MetroXpress.

Udover at producere honning er bierne også yderst vigtige for formeringen af planter og landbrugsafgrøder, men ifølge avisen er halvdelen af Europas honningbier forsvundet i løbet af de seneste 50 år.

Derfor krydser Flemming Vejsnæs også fingre for, at det milde vejr fortsætter ind i foråret, så bibestanden opretholdes.

 Medie: Forår i luften for agroindustrien

 Frygtet sygdom udløser store tab i landbruget

Mere fra FødevareWatch

Venturefond bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Pandemien hæmmer Carlsbergs kinesiske fremgang

Mens vi herhjemme har vænnet os til et åbent samfund, er Kina stadig hårdt præget af nedlukninger, hvilket bremser væksten for Carlsbergs kinesiske strategi om at åbne i flere store byer. Det kinesiske nytår og bryggeriets Big City-strategi præsterer dog stadig efter planen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier