Opdrætslaks får hug i ny Netflix-dokumentar

Dokumentaren, der handler om et eksperiment med sundere kost, kritiserer blandt andet opdrætslaksen for at have fedtindhold, der overstiger fedtindholdet i pizza.
Foto: Rebecca Blackwell/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Rebecca Blackwell/AP/Ritzau Scanpix

Opdrætslaks får i ny dokumentarserie på Netflix kritik for både fedtindhold, sundhed og indhold af pesticider.

”Du bliver, hvad du spiser - et tvillingeeksperiment” er ifølge E24 titlen på dokumentarserien, hvori en række tvillingepar og forskere udfører eksperimenter med udgangspunkt i at sætte fokus på sund kost.

Og det er altså her, at opdrætslaks blandt andet får hug for at have et fedtindhold, der er over tre gange så højt som i vildlaks - og bacon og pizza - ligesom opdrætslaksens ikke-naturlige kost medfører et indhold af pesticider som dioxiner og PCB i fisken. 

Blandt norske forskere forholder man sig dog skeptisk over for kritikken - det gælder blandt andet forskningsleder ved Norsk Havforskninginstitut, Amund Måge, der over for avisen medgiver, at fedtindholdet er større end i vildlaks, men at det ikke kan sammenlignes med usundt fedt fra eksempelvis pizza: 

”Det er som at sammenligne Usain Bolt med en sofagris, der sidder hele dagen,” lyder det fra Amund Måge. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter