Opdrætslaks får i ny dokumentarserie på Netflix kritik for både fedtindhold, sundhed og indhold af pesticider.
”Du bliver, hvad du spiser - et tvillingeeksperiment” er ifølge E24 titlen på dokumentarserien, hvori en række tvillingepar og forskere udfører eksperimenter med udgangspunkt i at sætte fokus på sund kost.
Og det er altså her, at opdrætslaks blandt andet får hug for at have et fedtindhold, der er over tre gange så højt som i vildlaks - og bacon og pizza - ligesom opdrætslaksens ikke-naturlige kost medfører et indhold af pesticider som dioxiner og PCB i fisken.
Blandt norske forskere forholder man sig dog skeptisk over for kritikken - det gælder blandt andet forskningsleder ved Norsk Havforskninginstitut, Amund Måge, der over for avisen medgiver, at fedtindholdet er større end i vildlaks, men at det ikke kan sammenlignes med usundt fedt fra eksempelvis pizza:
”Det er som at sammenligne Usain Bolt med en sofagris, der sidder hele dagen,” lyder det fra Amund Måge.