Mangel på fisk og skaldyr kan være nært forestående, fremgår det ifølge mediet Foodbev af en ny rapport fra McKinsey & Company, der spår deraf følgende rygvind til alternativer til fisk- og skaldyr.
Det gør konsulent- og analysehuset på baggrund af udsigten til en 14 pct. stigning i den globale efterspørgsel på fisk og skaldyr frem mod 2030 - en stigning i efterspørgslen, der gør det svært for fiskeselskaber og fiskere, der allerede opererer til eller uden for grænsen af, hvad der kan betegnes som bæredygtigt.
McKinsey udpeger i rapporten fem arter som nogle, der kan blive erstattet af alternativer i fremtiden: Rejer, tilapia-fisken, tun, fisk fra laksefamilien samt hummer. Ligeledes udpeges tre primære produktionsalternativer, herunder kultiveret, fermenteret og plantebaserede produkter, som lovende alternativer til fisk og skaldyr, som vi kender dem i dag.
Titlen som lovende alternativer bunder i en vurdering af både ligheden mellem produkterne, tidligere investeringer i produkterne samt markedets parathed til produkterne.