Ny rapport spår rygstød til fisk- og skaldyrsalternativer

Medvinden til alternativerne kommer dog på en trist baggrund, nemlig mangel på fisk og skaldyr. 
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix.

Mangel på fisk og skaldyr kan være nært forestående, fremgår det ifølge mediet Foodbev af en ny rapport fra McKinsey & Company, der spår deraf følgende rygvind til alternativer til fisk- og skaldyr.

Det gør konsulent- og analysehuset på baggrund af udsigten til en 14 pct. stigning i den globale efterspørgsel på fisk og skaldyr frem mod 2030 - en stigning i efterspørgslen, der gør det svært for fiskeselskaber og fiskere, der allerede opererer til eller uden for grænsen af, hvad der kan betegnes som bæredygtigt. 

McKinsey udpeger i rapporten fem arter som nogle, der kan blive erstattet af alternativer i fremtiden: Rejer, tilapia-fisken, tun, fisk fra laksefamilien samt hummer. Ligeledes udpeges tre primære produktionsalternativer, herunder kultiveret, fermenteret og plantebaserede produkter, som lovende alternativer til fisk og skaldyr, som vi kender dem i dag. 

Titlen som lovende alternativer bunder i en vurdering af både ligheden mellem produkterne, tidligere investeringer i produkterne samt markedets parathed til produkterne. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter