Norsk børsnoteret fiskeselskab skuffet over første kvartals driftsresultat

Norske Lerøy Seafood med internationalt vingefang indløser et lavere end forventet driftsresultat. Det kræver en række tiltag, fortæller topchefen.
Foto: Torben Salomonsen
Foto: Torben Salomonsen

Driftsresultatet er godt nok 100 mio. norske kronere højere end første kvartal 2022, men omtrent 100 mio. mindre end det forventede niveau.

Derfor er Lerøy Seafood ikke tilfredse med kvartalets driftsindtjening, skriver norske E24.

Konkret landede driftsindtjeningen før justeringer på 989 mio. norske kroner svarende til 637,6 mio. kr. for første kvartal. Forventningen var på 1,09 mia. norske kroner svarende til 702,7 mio. kr.

”Vi er ikke tilfredse med resultaterne i akvakultur i første kvartal, men vi har gennemført en række tiltag, som, vi er meget sikre på gradvist, vil give resultater,” udtaler topchef i Lørey Seafood, Henning Beltestad, om kvartalets nøgletal.

Akvakultur refererer til den del af forretning, der handler om fiskeopdræt. Lerøy Seafood har udover fiskeopdræt også et forretningsben i handel med fisk. 

I Danmark er selskabet tilstede under navnet Seafood Danmark, der er i gang med at sætte landopdræt op, men derudover køber, forarbejder og sælger fisk under brands som Thorfisk, Johnsen Fisk, Scan Fish og andre.

Selskabet leverer både fersk og frossen fisk til røgerier, grossister og detail.

Årsagen til den lavere end forventet indtjening skal ifølge topchef Henning Beltestad findes i makroøkonomiske tendenser som inflation, men også problemer i akvakulturen i andet halvår af 2022, ”som har medført lavere gennemsnitvægte og en ikke-optimal slagteprofil i forhold til prisudviklingen i første kvartal,” udtaler han til E24.

Kigger man på slagteniveauet ligger første kvartal i 2023 også lavere end både første kvartal i 2022 og fjerde kvartal 2022.

Dansk datterselskab halverede bundlinjen

Tilbage i det danske datterselskab var der heller ikke optimisme at spore.

I sen april måtte Lerøy Seafood Danmark atter se stigende omkostninger æde sig ind på bundlinjen i 2022, som det fremgik af årsregnskabet.

Lerøy Seafood Danmark løftede i året omsætningen med et trecifret millionbeløb til 1,48 mia. kr. mod 1,31 mia. kr. året forinden. Væksten på toppen var imidlertid ikke nok til at løfte bundlinjen, der bar præg af stigende omkostninger og inflation.

Således endte årsresultatet i året med at blive mere end halveret fra 44,5 mio. kr. i 2021 til 20,4 mio. kr. i 2022 - og lander dermed markant under de af ledelsen forventede 40-50 mio. kr. 

Norsk laksekæmpes danske datterselskab halverer overskuddet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også