Norsk lakseopdrætter henter frisk kapital

Atlantic Sapphire, der tidligere har haft et dansk lakseanlæg, har samtidig fået ny storaktionær ind. 
Foto: Michael Macor/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Macor/AP/Ritzau Scanpix

Opbygningen af en storstilet lakseproduktion på land i Florida kræver frisk kapital.

Derfor har det norske lakseselskab Atlantic Sapphire været ude på børsmarkedet og har ifølge en børsmeddelelse hentet 55 mio. dollar, svarende til knap 385 mio. kr. Målet var fra starten at hente 50 mio. dollar og selskabet melder om stor investorinteresse. 

”Nettoprovenuet fra denne private placement vil blive brugt til at sikre selskabet tilstrækkelig økonomisk luft, inklusive en buffer, til at opnå stabil produktion og rentabilitet i fase 1. Enhver resterende kontantbuffer kan blive brugt af virksomheden til fase 2-udvidelse,” skrives der i børsmeddelelsen.

I forbindelse med emissionen præsenteres der også et nyt samarbejde med norske Nordlaks, der har stor erfaring med de såkaldte RAS-anlæg til fiskeopdræt. Selskabet bliver ifølge norske E24 ny storaktionær i Atlantic Sapphire, hvor Nordlaks nu står til at fordoble sin ejerandel til omkring 10,6 pct.

Sammen med Nordlaks tegner Strawberry Equities - begge nytilkomne aktionærer i 2022 - sig for de største aktieportioner. Bag Strawberry Equities står den norske erhvervsmand og hotelentreprenør Petter Stordalen.

De to stiftere af Atlantic Sapphire, Johan E. Andreassen og Bjørn-Vegard Løvik, deltog ikke i aktieemissionen og udvandes dermed i forhold til ejerandele. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også