Salmar lander langt under analytikernes forventninger

Lakseselskabets driftsresultat endte under de forventede 1,4 mia. norske kroner i fjerde kvartal. 
Foto: Pr
Foto: Pr

Det norske lakseselskab Salmar præsterede langt under analytikernes forventninger i fjerde kvartal af regnskabsåret, skriver Finansavisen.no.

Selv om Salmar gik ud af regnskabsårets med et driftsresultat på godt 1 mia. norske kroner svarende til i omegnen af 680 mio. kr. - et resultat, der var forbedret i forhold til samme periode året forinden, hvor driftsresultatet endte på 890 mio. norske kroner - var det stadig under de af analytikerne forventede 1,4 mia. norske kr. 

Begrundelsen skal ifølge Salmars kvartalsrapport findes i ”biologiske udfordringer” samt engangsomkostninger på 120 mio. norske kroner i forbindelse med transaktioner med NTS, Norway Royal Salmon og Salmonor, der sidste år fusionerede.

”Vores dedikerede og meget dygtige medarbejdere har fortsat leveret en solid driftsindsats, men på grund af biologiske udfordringer har det ført til et kvartal med noget blandede resultater for koncernen. De biologiske udfordringer i Midtnorge blev håndteret klogt, selv om det har negative effekter på resultatet,” udtaler adm. direktør i Salmar, Frode Arntsen, ifølge avisen. 

Salmar omsatte i fjerde kvartal for 6,4 mia. norske kroner mod 4,6 mia. norske kroner samme periode sidste år. I forbindelse med regnskabet er der foreslået et udbytte på samlet 2,9 mia. kr. 

Laksekoncernen slagtede i 2022 samlet 193.700 tons laks. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også