Efterspørgsel efter kingfish på verdensmarkedet er tilsyneladende så stor, at konceptet nu udvides til det norske søsterselskab Fredrikstad Seafoods.
”Næsten hver uge sætter vi nye rekorder i afsætning og antal af markeder, vi opererer på. Men vi har behov for mere kapacitet, da vi har en ambition om at blive førende på markedet. Vi har et fantastisk anlæg på Sashimi Royal i Hanstholm og på Maximus i Gudnæs, men det er ikke nok til at følge med efterspørgslen. Derfor konverterer vi Fredrikstad Seafoods AS fra at opdrætte laks til at opdrætte Yellowtail Kingfish,” siger adm. direktør, Bernt-Olav Røttingsnes, fra Nordic Aquafarms Europe, der ejer både Sashimi Royal og Maximus i Danmark, men også Frederikstad Seafoods i Norge i en pressemeddelse.
Direktøren sig glæder over, at den over 100 mio. kr. dyre udvidelse af Sashimi Royal i Hanstholm, går efter planen.
”Uden udvidelsen i Hanstholm, er vi ikke i stand til at konvertere produktionen i Norge,” siger Bernt-Olav Røttingsnes.
Konverteringen i Norge er allerede i gang og kommer til at løbe henover hele 2023.
Udvidelsen af Sashimi Royal i Hanstholm betyder, ifølge virksomheden, en fordobling af produktionskapaciteten til cirka 1000 tons fisk om året.
Fiskeynglen til Sashimi Royal kommer fra anlægget Maximus i Gudnæs Strand i Thy. Den nye udbygning i Hanstholm skal huse fisk i den såkaldte ’mellemfase’, hvorfra fiskene skal rykke over i Sashimi Royals eksisterende anlæg.
Udvidelsen ventes at stå klar i sommeren 2023 og er første fase i en større udbygning.
Nordjyske fiskeopdrættere runder milepæl
Brancheforening kritiserer politisk udspil for fiskeopdræt i millionsatsning
Sashimi Royal-ejer får grønt lys til stort USA-projekt