FødevareWatch

Grønland skal afbryde forhandlinger om britisk handelsaftale, mener fiskekoncern

En grønlandsk frihandelsaftale med Storbritannien bør ikke være på tale, så længe briterne kræver fiskekvoter, mener fiskekoncernen Polar Seafood, der opfordrer Grønlands regering til at afbryde forhandlingerne.

Foto: Jan Dagø/IND

Så længe fiskekvoter bliver opkrævet som modydelse, bør Grønlands regering ikke fortsætte forhandlinger med Storbritannien om en frihandelsaftale.

Det mener fiskekoncernen Polar Seafood ifølge avisen Sermitsiaq.

”Vi opfordrer på den baggrund Naalakkersuisut til at stoppe forhandlingerne med briterne. Vi mener ikke, at Grønland skal acceptere at betale for aftalen med kvoter. I forvejen er det galt nok, at EU’s fiskere fortsat har kvoter ved Grønland, siger formanden for selskabets bestyrelse,” siger selskabets bestyrelsesformand Henrik Leth.

Som et resultat af Brexit mistede Storbritannien sine fiskemuligheder ved Grønlands kyst, og derfor vil den britiske regering have indført fiskekvoter til deres fiskevirksomheder ved Grønland.

I to år har den britiske og grønlandske regering indgået i forhandlinger om en frihandelsaftale, der vil give Grønland mulighed for at eksportere rejer og fisk til Storbritannien, dog uden held.

Royal Greenland sikrer rejeeksport til Storbritannien

Grønlandske fiskepriser stiger igen

Fiskeerhverv frygter for konsekvenser af britisk nedlukning

Mere fra FødevareWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier