FødevareWatch

Redningsplan sat i værk for at redde limfjordsøsters

Parasit truer bestanden af østers i Limfjorden, der nu får en hjælpende hånd.

Foto: Tanja Carstens Lund/IND

Limfjordsøsters er en lokal delikatesse, som der værnes om. Men nu skal bestanden i de danske farvande have en hjælpende hånd i form af en redningsplan, skriver TV Midtvest.

Bestanden af limfjordsøsters bliver nemlig angrebet af en parasit, der dræber de danske østers på de kendte lokationer, og et tiltag fra Dansk Skaldyrcenter under DTU Aqua vil forsøge at bremse nedgangen i østersbestanden ved at dyrke flere østers.

”Jeg tror ikke, man kan sige, at østers bliver helt udryddet - der vil sikker være nogle hist og her, som ikke er blevet inficeret, men der vil være så få, at de vil være svære at finde,” siger professor Jens Kjerulf Petersen fra DTU Aqua.

Skaldyrsselskabet Venø Seafood er et af de selskaber, som rammes af østersnedgangen og må skrue ned for jagten på de danske skaldyr og i stedet finde alternativer.

Kystfiskere sælger konkssnegle til det asiatiske marked

Flere råvarer og større afsætning får muslingekending tilbage på sporet

Gastroiværksætter får endnu en kasket

Mere fra FødevareWatch

Seafood Danmark holder døren åben for opkøb

Norsk ejer har udstukket ambitiøs vækstkurs for hele koncernen, der samtidig skal strømlines mere, og det danske milliardselskab skal med på farten. Målsætningen er at vokse med både organisk vækst og opkøb som en del af planen, fortæller bestyrelsesformand.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

VALG 2022: Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier