FødevareWatch

Vestjysk røgeriselskab lander lille underskud

Pandemien smitter fortsat af på tallene i fiskeselskabet Norlax, der leverer røgvarer til eksport. Lille minus i fiskeselskabet for andet år i træk.

Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Salget af røget laks og ørred ud af den vestjyske fiskeproducent Norlax har endnu engang været påvirket af pandemiens åg.

Fiskeselskabet med hjemsted i Outrup nord for Varde er således kommet ud af regnskabsåret 2021 med underskud for andet år i træk. Sidste år landede selskabet, der har amerikanske majoritetsejere, et minus på 1,4 mio. kr. mod 1,5 mio. kr. året før. I samme periode er bruttofortjenesten dykket en anelse til 73 mio. kr.

”Covid 19-pandemien har haft en negativ indvirkning på årets resultat. Lukningen af foodservicesektoren har påvirket salget igennem flere perioder. Ledelsen anser årets resultat for mindre tilfredsstillende i forhold til den forventede udvikling i omsætningen og driftsoverskud,” lyder det i ledelsesberetningen.

I begyndelsen af 2021 købte USA’s største røgeriaktør, Brooklyn-baserede Acme Smoked Fish, sig ind i Norlax efter at de to parter har samarbejdet siden 2008. Den amerikanske virksomhed overtog dengang mere end halvdelen af ejerskabet og deler nu ejerskabet med selskabet Fumus, der kontrolleres af Ole Clemmensen, den nu forhenværende direktør.

Han overlod for få måneder siden posten til driftsdirektør Jesper Ahrenkiel, der har været i fiskeselskabet siden 2019 og nu også er en del af ejerkredsen.

Norlax har mere end 100 års historie at trække på og henviser til de gamle røgeritraditioner som kilden til at være en global leverandør. Selskabet beskæftiger 169 i det vestlige Jylland og har salgskontor i Italien. Og forventningerne er hævet for udviklingen i indeværende år.

”Hvis de nuværende forretningstendenser ikke forværres væsentligt, vil 2022 blive et positivt år for virksomheden med vækst i omsætning og markant vækst i indtjening,” lyder meldingen fra ledelsen.

Egenkapitalen udgør 42,9 mio. kr. i 2021-regnskabet mod 44,6 mio. kr. året før.

Vestjysk lakseselskab skifter ud på direktørposten

Vestjysk fiskeselskab kommer ud med lille underskud

Amerikansk røgeri-kæmpe køber vestjyske Norlax

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier