FødevareWatch

Norske lakseopdrættere må igen operere ved Canadas kyster

Beslutningen fra Canadas regering skulle tage hensyn til landets oprindelige befolkning og bestanden af vilde laks.

Foto: Cicilie S. Andersen

Den canadiske regerings beslutning om at udfase fiskeri langs landets vestkyst overholdt ikke lovmæssige krav til en retfærdig proces, og dermed var beslutningen ugyldig, skriver det norske medie E24.

Regeringen besluttede i december 2020 at udfase licenser til fiskeriopdræt af hensyn til oprindelige folk langs kysten ved Discovery-øerne i British Columbia, der i flere år har protesteret over fiskeopdrættene langs kysten, som de mener truer bestanden af vilde laks.

Men nu har den føderale domstol i Canada ifølge dokumenter, som E24 har fået indblik i, altså omstødt beslutningen. Dermed får de norske lakseopdrættere Mowi, Grieg Seafood og Cermaq lov til igen at have fiskeanlæg langs vestkysten, og de får medhold i deres klage om, at de ikke blev inddraget tilstrækkeligt i processen forud for beslutningen.

Organisationen BC Salmon Farmers, der repræsenterer lakseopdrættere, skriver i en skriftlig kommentar, at rettens beslutning er ”en positiv udvikling for kystsamfundet, både for oprindelige folk og for befolkningen andre steder, hvor lakseopdræt drives, og som opretholder tusindvis af arbejdspladser.

Også Mowi er glade for rettens afgørelse.

”Dette er positive signaler og en glædelig udvikling i sagen, men vi må læse dokumenterne grundigt, før vi kan kommentere yderliger,” siger Mowis kommunikationsdirektør Ola Helge Hjetland til E24.

Nordjysk fiskeleverandør er tilbage i millionoverskud efter rædselsår

Ombrust norsk fiskeselskab kan komme på pengejagt

Norsk laksechef vender retur til fiskekoncern

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier