FødevareWatch

Markant fald i grønlandsk fiskeeksport vil formentlig vende

Efter flere år med fald i grønlandsk fiskeeksport ligner det nu på prognoserne, at fiskepriserne vil bevæge sig i en mere positiv retning, lyder det fra formand for Økonomisk Råd.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix.

Efter flere år med et fald i den grønlandske fiskeeksport ser det nu ud til, at priserne på fisk vil holde op med at falde.

Sådan lyde forudsigelsen fra Torben M. Andersen, der er formand i Økonomisk Råd. Ifølge ham peger prognoserne lige nu på en positiv udvikling i fiskepriserne, skriver KNR.

"Hvis man tager dem som udgangspunkt, så peger de i retningen af, at der er nogle midlertidige prisfald, som vil forsvinde igen. Men det er selvfølgelig svær at sige, hvornår vendingen kommer," siger Torben M. Andersen til KNR.

Udmeldingen kommer efter to år, hvor coronapandemien i særdeleshed har sat sine spor på det grønlandske fiskeri.

Mellem januar og oktober i år blev der eksporteret for over en halv milliard kroner mindre sammenlignet med samme periode forrige år, der ligeledes slog rekord.

Dengang faldt eksporten med 300 mio. kr. sammenlignet med 2019.

Frankrig fastholder sit britiske pres i fiskeriopgør 

Norge har fuld fart på salget af laksefileter

HKScan køber sig ind i svensk fiskeselskab 

Mere fra FødevareWatch

Dagli' Brugsen lukker yderligere to butikker

Dagli’ Brugsen føjer yderligere to butikker i provinsen til listen over butikker, der skal lukkes i den kommende tid. I forvejen havde dagligvarekæden meddelt, at fire butikker lukkes.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier