Fisken skal på disken, eller nærmere på aftensmadstallerknen foran familiens mindste.
Ifølge en ny undersøgelse af forskere fra Københavns Universitet serverer danske forældre alt for lidt fisk for børn, som i dag kun indtager under en tredjedel af den anbefalede mængde fisk.
Ifølge undersøgelsen spiser børn mellem 10 og 17 år kun 105 gram fisk om ugen, hvilket svarer til omkring en tredjedel af de 350 gram, som Fødevarestyrelsen anbefaler, men der er muligheder for meget mere.
"Vi har ikke stor tradition for at spise fisk i Danmark – den mest anvendte form er makrel i tomat. Derfor er vi heller ikke særlig gode til at tilberede fisk, og få den gode smag frem. Og så er forældre måske bange for at introducere mad, der har en markant smag, fordi de tænker, at deres børn ikke kan lide det," siger Michael Bom Frøst, der er lektor på Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.
I underøgelsen har man analyseret spørgeskemaer fra 669 danske børn i alderen 11 til 13 år, hvor knap 70 pct. af børnene angiver, at de er enige eller stærkt enige i, at de kan lide fisk, og 15 pct. udtrykker, at de ikke er vilde med fisk. Under halvdelen af børnene, 42 pct, har fået fisk indenfor den seneste uge.
Frankrig opbringer britisk skib i eskalerende fiskeristrid
Frankrig truer Storbritannien med sanktioner i fiskeristrid
Strid om fiskepriser forsinker langvarig sag om kvotefusk
MSC: Fangst af tre fiskearter er langt over bæredygtigt niveau