FødevareWatch

Kemikalieudslip efter brand ved laksefabrik er under kontrol

Politiet har endnu ikke fundet frem til årsagen for branden, da der stadig foregår efterslukningsarbejde.

Foto: Cicilie S. Andersen

En storbrand på en laksefabrik i Hvide Sande har siden torsdag forårsaget et kemikalieudslip i Ringkøbing Fjord. Men udslippet er nu under kontrol.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Der er i løbet af fredag blevet foretaget prøver af badevandet i fjorden, og det har været medvirkende til, at det potentielt forurenede område er blevet indskrænket, fremgår det.

Stoffet farver vandet rødt og kan medføre skader, hvis man kommer i kontakt med det. Men politikredsen har endnu ikke fået meldinger om personer, der er blevet udsat for det.

40 mennesker blev onsdag aften evakueret under den voldsomme brand. Den brød ud på laksefabrikken Atlantic Sapphire i Hvide Sande.

Siden er branden kommet under kontrol.

Men årsagen til branden er endnu ikke fundet, da der fortsat sker en del efterslukning på stedet. Først efter slukningen på stedet kan politiet gå i gang med at finde årsagen.

Midt- og Vestjyllands Politi fraråder frem til mandag i næste uge, at man ikke opholder sig i vandet i Ringkøbing Fjord på strækningen fra Langsand til Beddingsvej og 1000 meter ud fra kysten, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Man kan dog fortsat frit færdes i og omkring Hvide Sande, så længe man respekterer afspærringer, der skulle være blevet opsat i området.

Den voldsomme brand har haft store konsekvenser for laksefabrikken, fortalte virksomhedens direktør, Thue Holm, torsdag. De fleste fisk er døde.

"Folk har lagt mange år, tid og blod i det her, så det er selvfølgelig hårdt at miste næsten det hele. Medarbejderne er derfor blevet tilbudt krisehjælp," sagde Thue Holm.

"Vi har også lagt planer for de kommende uger for at sørge for, at der stadig er bemanding herude til at passe på de fisk, vi har tilbage."

Uheld og ulykker har været del af hverdagen i Atlantic Sapphire

Storbrand på laksefabrik har skabt ætsende kemiudslip

Direktør for nedbrændt laksefabrik: Alle er chokerede

Omfattende dansk brand sender lakseaktie i dørken

Mere fra FødevareWatch

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

FEATURE. Frugtsæsonen er i fuld gang, og de danske æbler og pærer plukkes ned til brug i butiksudsalg, most og som ingredienser. Høsten bliver ikke god, og dansk frugt kæmper i disse år en hård kamp, men markedet rummer også muligheder. FødevareWatch har besøgt landets største frugtaktør.

Leje af skibe er langtfra et ukendt fænomen for Coca-Cola

Det vakte stor opsigt, da en chef fra Coca-Cola for nylig meldte ud, at selskabet grundet pressede forsyningskæder havde chartret tre tørlastskibe En metode, selskabet ofte har brugt, lyder det til ShippingWatch. Nike forventer at mangle varer de næste kvartaler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier