FødevareWatch

Verdens største lakseselskab spår smult vande de næste fem år

Efterspørgslen efter laks vil fortsætte de kommende år på verdensmarkedet, lyder det fra topchef i den norske laksekæmpe Mowi.

Markedet for laks vil fortsætte med at gå frem og det vil stigende udbud ikke ændre på. Sådan lyder meldingen fra Mowi-koncernchef Ivan Vindheim under North Atlantic Seafood Forum (NASF), skriver DN.no.

Han sætter en tidshorisont på fem år for at der fortsat er underskud på laks på det globale marked.

"Efterspørgslen har klart oversteget udbuddet de seneste ti år, og vi mener det også vil være tilfældet de næste fem år. Alternative opdrætsteknologier vil ikke ændre på det," sagde Ivan Vindheim.

Mowi er verdens største lakseselskab målt på slagtevolumen, men topchefen ser et behov for yderligere konsolidering i branchen.

"Industrien er fortsat meget fragmenteret. Der er ingen klar nummer to eller tre i industrien, så efterhånden som tingene udvikler sig, vil jeg ikke være overrasket over yderligere konsolidering i sektoren," sagde han og peger på at omkostningsniveauet skal ned på visse dele af markedet.

Mowi-chefen er på trods af rekordvolumen i 2020 ikke helt tilfreds med selskabets egen formåen, da den ligger under markedsvæksten og mindst skal matche dette niveau fremover.

Mere fra FødevareWatch

Isproducenterne melder klar til at kæmpe om sommermarkedet

De danske isproducenter forventer, at de får en af de bedste sæsoner nogensinde, og alle har de en formel for, hvordan de skal vinde danskernes gunst. Der er dog ikke én formel, der er ens, men der er utallige nye produkter og tiltag på vej.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier