FødevareWatch

Verdens største lakseselskab spår smult vande de næste fem år

Efterspørgslen efter laks vil fortsætte de kommende år på verdensmarkedet, lyder det fra topchef i den norske laksekæmpe Mowi.

Markedet for laks vil fortsætte med at gå frem og det vil stigende udbud ikke ændre på. Sådan lyder meldingen fra Mowi-koncernchef Ivan Vindheim under North Atlantic Seafood Forum (NASF), skriver DN.no.

Han sætter en tidshorisont på fem år for at der fortsat er underskud på laks på det globale marked.

"Efterspørgslen har klart oversteget udbuddet de seneste ti år, og vi mener det også vil være tilfældet de næste fem år. Alternative opdrætsteknologier vil ikke ændre på det," sagde Ivan Vindheim.

Mowi er verdens største lakseselskab målt på slagtevolumen, men topchefen ser et behov for yderligere konsolidering i branchen.

"Industrien er fortsat meget fragmenteret. Der er ingen klar nummer to eller tre i industrien, så efterhånden som tingene udvikler sig, vil jeg ikke være overrasket over yderligere konsolidering i sektoren," sagde han og peger på at omkostningsniveauet skal ned på visse dele af markedet.

Mowi-chefen er på trods af rekordvolumen i 2020 ikke helt tilfreds med selskabets egen formåen, da den ligger under markedsvæksten og mindst skal matche dette niveau fremover.

Mere fra FødevareWatch

Maltdirektør efter værste år i årtier: "Det er meget ubehageligt"

Udfordringerne har aldrig været større i Sophus Fuglsang Export-Maltfabriks over hundredårige lange virke, som i det seneste år. Det nye regnskab viser største dyk på bundlinjen i topchefens hukommelse. Virksomheden er dog godt polstret, forsikrer han, men han frygter den usikkerhed, som energikrisen lige nu medfører.

Miljøminister klar til stramme krav til klimadokumentation

Mens EU er på vej med krav om satellit- og GPS-dokumentation på en række fødevarer, der skal mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til FødevareWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier