FødevareWatch

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Foto: Thomas Borberg

Overraskende for nogle af de briter, der i juni 2016 stemte for brexit, er der ikke helt stor eksportaktivitet, nu hvor båndet til EU for alvor er blevet skåret over.

Ifølge DR er der i den britiske fiskeindustri en stemning af depression og sorg over, at de negative følger ved brexit har været så markante, som indtil videre har vist sig at være.

Bl.a har fiskeeksportøren Ian Perkes set sin omsætning falde med 80 pct., og han oplever i stigende grad at blive valgt fra til fordel for danske og norske leverandører, der kan levere hurtigere og billigere.

"Jeg kan ikke nogen lykkelig slutning på det i øjeblikket. Medmindre noget ændrer sig, så ved jeg virkelig ikke, hvad svaret er (...) Det har udviklet sig til en katastrofe for os," siger Ian Perkes, der tidligere har været en varm tilhænger af Boris Johnsons exitstrategi.

Hvad vil du sige til dem, der mener, at du burde have forudset det her, da du stemte leave?

"Folk kan sige, hvad de vil, og selvfølgelig kan de sige det, men vi var ikke klar over det her," siger han ifølge DR.

Chok for danske fiskere: Briterne vil frede vigtige fiskepladser Forhandlingsmandat til ny fiskeriaftale med Norge på vej Danske fiskere bider negle over EU's langsommelighed i forhold til norsk farvand 

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier