Frankrig lancerer omfattende plantebaseret strategi

Den franske regering vil gøre landet mere uafhængigt og bæredygtigt indenfor plantebaseret fødevareproduktion. Der skal dyrkes proteinrige afgrøder på yderligere 400.000 hektar fransk jord.
Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Stephane Mahe/Reuters/Ritzau Scanpix

Frankrigs position som producent af plantebaserede fødevarer skal forbedres markant. Det er meldingen fra den franske regering, som kommer med en ny satsning på planteprotein, hvor der skal investeres massivt og udlægges ny jord til dyrkning.

Det skriver mediet Food Navigator

Målet er at gøre Frankrig mere uafhængigt som fødevareland, sikre bæredygtighed og generobre selvstændigheden på produktionsområdet for planteprotein til mennesker og dyrefoder.

Metoden bliver ifølge regeringens plan at øge dyrkningen af proteinrige planter som soya, ærter, linser, lucerne og øvrige bælgfrugter i Frankrig med 40 pct. Dermed skal der tilføjes 400.000 hektar til disse afgrøder de kommende år, hvortil der er koblet et budget på 750 mio. kr.

Samlet set har den franske regering sat knap 9 mia. kr. af til projektet med at relancere den franske fødevareproduktion frem mod 2030, anført af landbrugs- og fødevareminister Julien Denormandie.

"Frankrig er en førende europæisk magtfaktor indenfor landbrug, og alligevel er vores afhængighed af import for stor. Min prioritet er derfor klar. Vi skal genvinde landbrugsmæssig suverænitet," sagde han ifølge Foodnavigator ved præsentationen af strategien.

Vagthund sætter planteproducenter under lup  Singapore godkender som det første land kød fra laboratorie

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter