FødevareWatch

Covid-19 lægger låg på fem års optur for torskeprisen

De seneste måneder har medført store forandringer i efterspørgslen på seafood, og ifølge Royal Greenlands eksport-chef har pandemien stoppet fem års fremgang i torskedelen af markedet.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Efter fem års optur ser toppen tilsyneladende ud til at være nået for prisen på torsk.

Det skriver Undercurrentnews med henvisning til et Linkedin-opslag fra Søren Eschen, der er eksportchef i Royal Greenland.

I et opslag skriver han, at prisbilledet for torsk har været inde i en opadgående spiral i de seneste fem år.

"Covid-19 har stoppet denne trend og markedspriserne for torsk er faldet for både fileter og råvarer, da markedet for ferskvarer faldt væk, ligesom som salget til foodservice, fish and chips-sektoren i Storbritannien og turistforbruget," skriver Søren Eschen frit oversat.

Videre fremhæver han, at salget til detailsektoren har været stigende i en tid med meget store forandringer i marked og salg, men at det ikke har været nok til at opveje det fraværende salg i andre sektorer.

Til Undercurrentnews siger Søren Eschen, at det er forventningen, at efterspørgslen fra foodservicesektoren forbliver lav resten af året.

Prisen på Atlanterhavstorsk er dalet siden det rekordhøje niveau på næsten fem euro pr. kilo i starten af året, og befinder sig på nuværende tidspunkt på niveau med første halvår af 2018.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier