FødevareWatch

Merkel præsenterer forslag der skal sikre bedre arbejdsforhold på tyske slagterier

Efter udbredt coronasmitte på tyske slagterier og kødfabrikker er Angela Merkel nu klar med lovforslag, der skal forbedre arbejdsforholdene i kødindustrien.

Foto: Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix

Tysklands kansler Angela Merkel har fremlagt et forslag, som skal dæmme op for dårlige arbejdsforhold i den tyske kødindustri, fortæller tv-stationen ARD ifølge DR.

Forslaget kommer, efter det er kommet frem, at en række tyske slagterier og kødfabrikker har været hårdt ramt af coronavirus, fordi virksomhederne har ansat østarbejdere i stor stil. Disse er blevet indkvarteret i Tyskland i huse og lejligheder med meget lidt plads, hvilket har øget smitten af coronavirus.

Forslaget fra Merkel betyder blandt andet, at tyske slagterier og kødfabrikker fra næste år ikke må bruge vikarer eller kontraktansatte far underleverandører, men kun må gøre brug af medarbejdere, selskaberne selv har ansat. Hvis forslaget bliver godkendt i Forbundsdagen, vil virksomhederne kunne få en bøde på cirka 220.000 kr., hvis reglerne overtrædes.

Danish Crown Beef vil sende oksekød til Kina senest i 2021

Dansk slagteri lægger an til ny stor udvidelse 

Mere fra FødevareWatch

Paradis har solgt sin amerikanske forretning

Efter udfordringer på det nordamerikanske kontinent har Paradis endelig fundet en køber til sine 14 butikker i Californien. Den nye ejer vil føre nogle af de planer ud i livet, som de danske ejere ikke har haft penge til, siger bestyrelsesformand Jan Steenhard.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier