FødevareWatch

Mælkepulver trak den danske mejerieksport op

En stigende eksport af mælkepulver til Kina var med til at løfte eksporten af danske mejeriprodukter de første ti måneder sidste år.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau / Scanpix

Eksportværdien af dansk mejeri steg med 3 pct. i løbet af de første ti måneder af 2019 sammenlignet med samme periode året før.

Det oplyser Landbrug og Fødevarer i en pressemeddelelse på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

I alt var værdien på 17,9 mia. kr., og det var ifølge meddelelsen særligt eksporten af mælkekonserves, der trak eksporten op. Samlet voksede den kategori med 500 mio. kr., eller 12 pct. i perioden.

"Og her er det ikke mindst det kinesiske marked, der har været gunstigt for de danske mejerieksportører. Eksporten af mejeriprodukter til Kina er vokset med over 300 mio. kr. (+25 pct.)," står der i meddelelsen.

Som FødevareWatch har skrevet, har der dog været også været et broddent kar i eksporten af mælkepulver i form af Mille Foods.

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier