FødevareWatch

Dansk kapitalforvalter investerer millioner i norsk torskeopdræt

Danske rigmænd investerer godt 28 mio. kr. i norsk torskeopdrætter. Forventningerne er store, og håbet er, at torsk bliver det nye laks, lyder det.

Jan Severin Sølbæk, adm. direktør og partner i Artha. | Foto: Artha/PR

Den danske kapitalforvalter Artha, der forvalter danske rigmænds investeringer, har investeret godt 28 mio. kr. i den norske torskeopdrætter Norcod.

Det skriver Berlingske.

Artha forventer en stor efterspørgsel på torsk fremover, og kapitalforvalteren tror ikke, at verdenshavene kan følge med efterspørgslen, så derfor har man investeret i dambrug. Håbet er, at torsk bliver det nye laks, lyder det.

"Denne investering er selvfølgelig lidt mere risikabel end en ejendomsinvestering, men det er en investering, som jeg tror kan give nogle rigtigt gode afkast. Den norske opdrætsvirksomhed Norcod er stiftet af Sirena Group A/S, som i dag afsætter 15.000 ton vildtfanget torsk om året. Vi regner med de første tre år at producere mellem 10.000 og 12.000 ton opdrætstorsk årligt, som vi regner med at afsætte til minimum 45 norske kroner pr. kilo. Så vi har store forventninger," siger Jan Severin Sølbæk, adm. direktør og partner i Artha, til Berlingske.

Artha har omkring 500 kunder, som blandt andet tæller ejeren af Orifarm, Hans Carl Bøgh-Sørensen, Matas-rigmanden Mads Pilgren og tidligere Fitness World-topchef Peter Lyngbak Nielsen.

Bedre markedsforhold løfter Prime Ocean til rekordniveau

Analyse: Flere fiskefartøjer er med i kystordning 

Mere fra FødevareWatch

Dansk virksomhed vil være vinbøndernes svar på Airbnb

Ved at fjerne mellemleddet mellem vindyrkerne og kunderne gør techvirksomheden det billigere at købe vin i Europa. "Samme model kan vi udbrede til USA," siger dansk direktør og stifter, der arbejder sammen med 1300 vingårde, og selv er bosiddende i Californien.

Tiltalte erkender højere produktion end oplyst i Hjarnø-sag

Retssagen mod Hjarnø Havbrug og ejeren åbnede med en erkendelse af at have oplyst forkerte fiske- og fodermængder til myndighederne over en årrække, men at tilsynsmyndigheden var blevet oplyst om det. Anklageren kræver konfiskation på 191 mio. kr. og fængselsstraf.

Britiske fiskere i store problemer efter brexit

Det er med en stor grad af fortrydelse, at dele af det britiske fiskerierhverv kigger tilbage på brexit-afstemning for snart fem år siden. Én eksportør har set omsætningen falde med 80 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier