FødevareWatch

Rekordstor tilslutning til økologikongres

Klimadagsordenen er blandt årsagerne til, at årets økologi-kongres i år bliver den største nogensinde. Over 1000 økologer og økologi-interesserede mødes onsdag og torsdag i Vejle.

Foto: Morten Lau-Nielsen/ERH / Ritzau Scanpix.

Klimaet får stor opmærksomhed, og landbrugets og økologiens rolle har været til debat af mange omgange i de senere år.

På årets økologi-kongres, der arrangeres af ICROFS, Seges, Foreningen for Biodynamisk Jordbrug, Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening, står der også klima øverst på dagsordenen, og det har har lokket et rekordstort antal deltagere til.

"Det er en spændende tid i den økologiske verden. Vi skal levere på klimaløsninger, bæredygtighed og skabe mere natur i landbruget. Det er vi klar til. De næste par dage kommer til at syde af energi og vilje til at gøre en forskel blandt økologer og økologi-interessede," siger Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening.

Kongressen, der møder tilslutning fra over 1000 gæster, er for alle økologer - landmænd, rådgivere, virksomheder, forskere, studerende og folk fra foodservice-sektoren.

"Vi har alle et ansvar for at producere endnu mere klimavenligt og bæredygtigt i fremtiden. Men i vores iver for at levere på klima og bæredygtighed, må vi ikke glemme de økologiske værdier i svinget. Det er vigtigt, at vi også her er innovative og hele tiden udvikler vores landbrug med økologiens værdier for øje," udtaler Hans Erik Jørgensen, formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer.

Blandt de 1075 deltagere på kongressen, som afholdes i Vejle onsdag og torsdag, er 275 landmænd.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier