FødevareWatch

Canadisk premierminister vil lukke ned for lakseproduktion

I løbet af de kommende fem år skal det være slut med opdræt af laks i fjordene i British Columbia, mener Canadas premierminister Justin Trudeau. Det vil ramme store producenter som Mowi, Grieg Seafood og Cermaq.

Foto: DAVE CHAN/AFP / AFP / Ritzau Scanpix

Nogle af de store aktører på den globale scene for produktion af laks, kan se frem til stærkt begrænsede muligheder i Canada, hvis landets premierminister Justin Trudeau får held med den del af hans kommende valgkampagne, som handler om at lukke ned for al lakseproduktion i provinsen British Columbia.

Det skriver Ilaks.no.

Som del partiets valgprogram fremgår det, at det liberale parti, som Trudeau er leder af, vil arbejde for, at de åbne opdrætsanlæg i British Columbia inden 2025 skal være lukket eller erstattet af lukkede anlæg.

Ifølge Ilaks har reaktionen fra opdrætsorganisationen BC Salmon Farmers Association (BCSFA) været prompte.

"Det liberale partis platform, som forligter sig på en overgang fra åbne lakseopdræt til lukkede anlæg inden 2025, er destruktiv og hensynsløs og går i komplet modsat retning af at tage beslutninger vedrørende akvakultur, som baserer sig på videnskab og fakta," skriver organisationen i en meddelelse.

Én ordre får salget til at falde med over 400 millioner hos Royal Greenland

Salmar har igen købt islandske lakseaktier

"Superchill" tog livet af 10.000 laks i Canada

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier