FødevareWatch

Eksporten af svinekød til Kina vokser stejlt

Efter udbruddet af svinepest i Kina er der sket en stor fremgang i eksporten til landet. Næsten halvdelen af det svinekød, som blev eksporteret ud af EU, blev sendt til Kina i det første halvår.

Foto: Finn Frandsen

Der har i år været væsentlig højere efterspørgsel på udenlandsk svinekød i Kina, efter svinepesten har sat et tungt på den kinesiske svinebestand.

Tal fra tyske AMI viser, at 45 pct. af svinekøddet, som i det første halvår blev eksporteret ud af EU, endte i Kina. Det skriver Landbrugsavisen.

Sammenlignet med samme periode sidste år er det en stigning på 37 pct. Det tyder altså på, at der er et markant behov for udenlandsk svinekød hos den asiatiske stormagt.

Men selv om importen stiger, så kan det ikke dække forsyningsbehovet i landet. Her udgør importen kun 6,6 pct. af behovet. Det fortalte Citigroup Inc. ifølge Bloomberg i en rapport den 12. september, skriver AgriWatch.

Selv om svinekødsproduktionen i Europa og Brasilien stiger, er det ikke nok til at dække den kinesiske efterspørgsel. Sådan lyder det fra en forsker tilknyttet den kinesiske regering.

"Underskuddet af svinekød er for stort til at kunne dækkes af import. Priserne er nødt til at stige," siger han ifølge AgriWatch.

Kina vil droppe yderligere told på sojabønner og svinekød

Danish Crown tog med kinesisk fabrik en "chance" – nu åbner den som en "hjørnesten"

Kina er klodens største importør af kød

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier