FødevareWatch

Amerikansk domstol idømmer fængslet fiskemagnat bøde på 20 millioner

Den bedrageridømte Carlos Rafael, der også går under navnet The Codfather, har under et fængselsophold reddet sig et forlig, som betyder, at han skal betale den amerikanske stat 20,2 mio. kr. i bøde.

Carlos Rafael, der oprindeligt er fra Portugal, går i amerikanske fiskekredse under navnet The Codfather. Foto: John Sladewski / AP / Ritzau Scanpix

Den amerikanske storfisker Carlos Rafael, der har fået tilnavnet The Codfather, og som for øjeblikket afsoner knap fire års fængsel for skattesnyd, er nu også blevet idømt en bøde på 3 mio. dollar, svarende til 20,2 mio. kr.

Det skriver flere medier bl.a. Seafoodsource.

Forliget er det seneste nederlag for den 67-årige Carlos Rafael, der med base i New Bedford i Massachusetts har bedrevet fiskeri fra sine op til 36 skibe, hvormed han i perioder har kontrolleret omkring en femtedel af torskefiskeriet ved New England.

Samlet nåede Carlos Rafaels forretningers omsætning at vokse til omkring 100 mio. dollar, men siden 2015 har han brugt det meste af sin på at forsvare sig i sager, der bl.a. handler om skatteunddragelse, snyd med kvoter, labels og fangster samt udsmugling af virksomhedernes overskud.

I den seneste civile sag, der er rejst af organisationen The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), blev resultatet af forliget, at Carlos Rafael aldrig mere må bedrive fiskeri i amerikansk farvand, ligesom 17 af hans kaptajner må indlevere deres fangsttilladelser.

Carlos Rafael er oprindeligt fra Portugal, men som 15-årig kom han til USA, hvor han i Bedford hurtigt blev del af det lokale fiskerimiljø. Over årene har han opbygget et ry af at være hård og ubehøvlet.

I 2016 blev Carlos Rafael anholdt og fængslet, og han afsoner for øjeblikket en fængselsdom på i alt 46 måneder.

Spanske myndigheder beslaglægger 45 ton tun

Kendt restauratør sigtet for millionsvindel med kød og fisk

Amerikansk fiskeboss idømt fængsel

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier