FødevareWatch

Fisker må sælge Danmarks største trawler: "Det er jo blevet ødelagt af politikerne"

Storfiskeren Henning Kjeldsen forbereder sig på at sælge sin kæmpetrawler Gitte Henning. Baggrunden er den fiskeriaftale, som blev vedtaget i 2017, som ifølge hovedpersonen gør det umuligt at drive forretning i Danmark.

Foto: Betina Garcia / Ritzau Scanpix

Henning Kjeldsen fra Thyborøn har sat sin trawler Gitte Henning til salg. Det er dog ikke med sin gode vilje, men derimod en nødvendighed som følge af fiskereiaftalen fra 2017.

Det siger han til TV Midtvest.

"Det er jo blevet ødelagt af politikerne. Jeg kan jo ikke gøre noget," siger storfiskeren, som ifølge TV Midtvest mener, at fiskerikvoterne er en politisk hetz mod fiskere, der gør det umuligt at drive forretning og have visioner for dansk fiskeri.

Tidligere kunne etablerede aktører som Henning Kjeldsen låne penge til unge fiskere, som så kunne købe andele i en af hans både. Dermed fik den unge fisker ejerskab og formel ret til at købe sine egne kvoter. Men det har fiskeriaftalen gjort ulovligt.

Det er altså baggrunden for, at Henning Kjeldsen har sat Gitte Henning - Danmarks største trawler - til salg.

Og hos Niels Olav Vinther Jensen, der er ejer af maskinværkstedet Kynde & Toft i Thyborøn, som har bygget fire skibe til storfiskeren de seneste to år, vækker udviklingen også bekymring.

"Jeg er da bekymret. Det må jeg sige. Det er mange millioner, vi har per år. Vi er 80-90 mand her i firmaet, og hvad sker der så?", siger Niels Olav Vinther Jensen til TV Midtvest.

Den tidligere socialdemokratiske fiskeriordfører og nuværende erhvervsminister, Simon Kollerup, har ikke villet kommentere sagen over for TV-stationen.

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier