FødevareWatch

EU-Kommissionen overvejer at tilbageholde millioner til danske fiskere

Fem år efter, at EU-Kommissionen åbnede en traktatsag mod Danmark for ikke at leve op til kontrolforordningen, og ikke indberette sit industrifiskeri efter reglerne truer Kommssionen nu dansk fiskeri med at føre sagen videre og stoppe udbetalingen af midler, skriver Altinget.

Foto: Mik Ekestad

Dansk fiskeri har i de seneste år ikke levet op til en EU-kontrolforordning, og det får nu EU-Kommissionen til at rasle med sablerne og true med at tilbageholde udbetalingen af midler.

Det skriver Altinget.dk.

Ifølge Danmarks Fiskeriforening er det ikke muligt for danske fiskere at overholde de gældende EU-regler i kontrolforordningen, og derfor lever Danmark trods en fem år lang traktatsag fra EU-Kommissionen stadig ikke op til reglerne omkring indberetning af industrifiskeri.

"Vi har alle i fiskeriet interesse i, at kontrolreglerne respekteres. Men reglerne skal være kontrollerbare og mulige at overholde. Det er nogle af kontrolreglerne ikke i forhold til industrifiskeriet, der vil fremstå som et fiskeri, som nærmest bevidst ikke ønsker at følge reglerne," siger foreningens formand Svend-Erik Andersen, der til Altinget videre uddyber: 

"Man risikerer at stoppe et helt industrifiskeri, fordi fiskerne kan ende med at få bøder og sanktioner, hver gang de udfylder deres logbog og faktisk forsøger at efterleve reglerne."

Fiskeriforening vil beholde fiskeriet i Udenrigsministeriet

Storfiskere ser positivt på udsigt til rød regering

Fødevareordførere: Fiskeriet bør holdes fri af Fødevareministeriet

Mere fra FødevareWatch

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier